INGREDIENTE
300 g faina alba de grau
2 oua
30 g de unt (taiat bucati si la temperatura camerei)
1 lingura zahar
150 ml apa calduta sau lapte (eu nu am mai avut lapte si am folosit apa)
5 g drojdie uscata
putina pudra de vanilie
MOD DE PREPARARE
Turnam jumatate din apa calduta intr un vas si o amestecam cu zaharul si drojdia.
Lasam deoparte pentru 10 minute.
Batem ouale cu pudra de vanilie si restul de apa, apoi le adaugam compozitie de drojdie.
Incorporam usor cate o lingura din faina pana o terminam. Framantam bine aluatul, adaugand faina la nevoie pentru 10 minute.
Ungem aluatul cu putin ulei de masline si il punem la dospit in vas acoperit pana cand isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe blatul infainat si il intindem cu sucitorul sau aplatizam cu mana astfel ies mult mai mari si pufoase gogosile.
Decupam gogosile cu un pahar si le asezam in tava pe hartie de copt. Lasam gogosile la dospit pentru 15 minute. Dupa ce au crescut le coacem la 190 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 17 minute.
Am umplut gogosile cu delicioasa sarlota de ananas! Pofta mare!