INGREDIENTE
2 ouă
O lingură zahăr sau sirop de arțar
80g iaurt grecesc cu 10% grăsime sau iaurt normal cu 3%
145g faină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt bio
40mL lapte de vacă 3,5% grăsime
50mL ulei de măsline nonextravirgin (pomace olive oil) sau ulei de cocos
Pentru partea cu carob: 15g carob + 25mL lapte de vacă 3,5% grăsime

MOD DE PREPARARE
Mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă, aprox 2 minute. Adăugăm pe rând laptele, uleiul, iaurtul și făina amestecată cu praful de copt. Împărțim compoziția în două părți egale iar într-una punem carobul trecut printr-o sită și laptele apoi mixăm până se omogenizează.

Punem o lingură de compoziție natur în jumătate de formă și rapid o lingură de compoziție cu carob în cealaltă jumătate. Dacă nu aveti forme de gogoși, procedați la fel și în cazul formelor normale de brioșe. Tot duo vor ieși 😊.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de forme. Facem si testul cu scobitoarea.

Ies super pufoase și gustoase! Se pot păstra la temperatura camerei într-o cutie și se consumă în max 3 zile. De asemenea, se pot congela și decongela la nevoie în cuptor la 150 grade C.
Poftă mare!