INGREDIENTE

4 buchetele medii de broccoli
1 buc praz de 10 cm
1 cub piept de pui (30-35 g), se adapteaza in functie de varsta, se poate pune curcan, vita etc
1 catel de usturoi
branzica 60 g (eu am folosit Petit Suisse dar se poate inlocui cu branzica de casa)
2 lingurite de mascarpone (cu varf)
3-4 lingurite de iaurt (pentru servire)
Optional: verdeata (marar sau patrunjel)

 

MOD DE PREPARARE

Gatiti la abur buchetelele de broccoli, le pasati cu furculita si le amestecati cu branzeturile.

Puiul se fierbe in 2 ape, in a doua cu usturoiul.
Acesta precum si catelul de usturoi se taie marunt la cutit si se pune peste compozitie.

La final taiati prazul rondele (sau mai marunt dupa preferinte), il inabusiti putin cu apa, il scurgeti bine si il omogenizati in compozitie.

Puneti totul la cuptorul incins (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pentru 15-20 minute. Cand s-a racit putin asezonati cu iaurtul.

Pofta buna!