INGREDIENTE (6-7 portii)
O varza dulce mare
4 morcovi
2 ardei grasi
1 pastarnac
3 cepe
500g rosii in bulion
3-4 linguri bulion
Condimente: foaie de dafin, marar uscat, patrunjel uscat, ierburi de Provence
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Pregatim o cratita mare care merge bagata si la cuptor. Eu am folosit una din fonta.
Tocam varza cu cutitul sau la robot. Eu am tocat-o la robot pentru ca a fost mai usor. Frecam varza cu putina sare* (optional).
Restul legumelor le tocam de asemenea la robot sau le dam pe razatoare, apoi le punem la inabusit in apa cu ulei pana se inmoaie putin. Adaugam peste legumele inabusite rosiile tocate in bulion, foaia de dafin si ierburile de Provence si lasam sa fiarba 5 minute.
Adaugam si varza tocata si completam cu aproximativ 2-3 cani de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora pana se mai inmoaie. (atat a durat la mine pentru ca a fost varza foarte tare).
Dupa ce varza s-a mai inmuiat putin, adaugat bulionul, amestecam, si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30-40 de minute.
La sfarsit adaugam si restul condimentelor.
Pofta buna!