INGREDIENTE
100 ml lapte de vaca
2 linguri cu varf de gris
1 mar
1 lingurita de unt
scortisoara
MOD DE PREPARARE
Punem laptele la fiert, si adaugam grisul in momentul in care da in clocot. Amestecam cu un tel si lasam sa fiarba 2-3 minute astfel incat sa obtinem un gris moale. Cand este gata, adaugam jumatate de lingurita de unt.
Curatam marunt si il dam pe razatoare.
Intr-o tigaie, punem marunt ras, cealalta jumatate de lingurita de unt, un praf de scortisoara si o lingura de apa.
Lasam la foc mic pana scade toata apa si marul devine cremos.
Amestecam marul cu grisul si pastram putin si pentru decor.
Pofta mare!
Marul se caleste sau se pune in gris asa crud? Multumesc
Exact ca in reteta: inabusit, nu calit.
1/2 lingurita de unt + marul ras ( cu tot cu zeama lasata de la el) se pun in tigaie cu capac, amestecabd din cand in cand, pana se inmoaie 🙂
Aceasta reteta merge și pentru bebe de 9 luni? Și sa i o dau la cina?
merge si scrie sub titlul retetei