INGREDIENTE (8 PORTII)
Foi lasagna
Branza rasa- aproximativ 100g (emmental, mozzarella, cascaval)
Parmezan sau Grana Padano –aproximativ 100g

Pentru sosul bolognese
Aproximativ 900g carne tocata de vita
500g pulpa de rosii in sos
2 cepe
1 morcov mare
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei
Condimente dupa gust- eu am pus ierburi de Provence

Pentru sosul bechamel
700ml lapte
70g unt
70g faina

MOD DE PREPARARE

Sosul bolognese
Am tocat la robot ceapa, morcovul si usturoiul apoi le-am pus la inabusit in ulei si putina apa.

Cand s-au inmuiat am adaugat carnea tocata si am amestecat pana cand carnea si-a schimbat culoarea.

Am adaugat sosul de rosii si aproximativ 400ml apa, condimentele si am lasat sa fiarba pentru 45 de minute.

Sosul bechamel
Am pus la topit untul iar peste untul topit am adaugat faina si am amestecat pana s-a ingrosat. Am adaugat apoi laptele putin cate putin amestecand cu un tel si am lasat sa fiarba pana a devenit cremoasa compozitia.

Asamblare
Am folosit o tava antiaderenta cu dimensiunile 35x25cm.

La inceput am pus un strat de sos bolognese peste cate am asezat foile de lasagna, un strat de sos bechamel, un strat de sos bolognese si am presarat branza Grana Padano apoi iar foi de lasagna.

Continuati asa pana cand epuizati toata compozitia.

Am inchis cu un strat de foi, sos bechamel si emmental ras.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ o ora.

Pofta buna!