INGREDIENTE
1 gulie mov
1 dovlecel micut
1 rosie
60 g carne de vita
1 lingura orez
1/2 morcov
1 bucata ardei rosu
1 ceapa
3 rosii in bulion + sucul
2-3 bucatele unt
oregano
marar verde
MOD DE PREPARARE
Am tocat marunt din cutit carnea de vita. Am curatat gulia de coaja si am taiat-o pe jumatate (pe verticala). Am scobit-o bine lasand doar un perete subtire.
Dovlecelul l-am curatat, l-am taiat pe lungime in doua si am scos miezul moale.
La rosie am taiat un capac mic si am scos samburii, am pastrat capacul.
Carnea am pus-o la inabusit cu foarte putina apa cateva secunde la foc foarte mic, apoi am adaugat un pahar cu apa si am lasat sa se fiarba incet.
Am adaugat miezul de gulie tocat marunt, morcovul dat pe razatoare, orezul, putina ceapa, iar dupa 5 minute ardeiul, dovlcelul si o rosie in bulion. Dupa alte 5 minute am adaugat condimentele si am mai lasat 2-3 minute.
Am lasat putin la racit, timp in care am tocat ceapa si am facut un pat pe fundul vasului pregatit pentru cuptor. Am presarat bucati mici de unt si am asezat legumele pe care le-am umplut cu amestecul de carne si legume.
Am pasat rosiile in bulion ramase si le-am adaugat printre legumele umplute.
Am completat cu apa fara sa acopar legumele pentru ca s-ar fi amestecat carnea.
Am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si am lasat pana s-au patruns bine toate. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat o jumatate de ora tava in cuptor.
Un deliciu pentru toti!
Pofta buna!
Alte precizari
Daca nu reusiti sa scobiti foarte bine gulia, ar fi de preferat sa o opariti putin pentru ca ea se gateste mai greu decat dovlecelul si rosia.