INGREDIENTE

Aluat
200g faina alba de grau
2 linguri iaurt
70mL lapte de vaca 3.5% grasime
1 ou
50g unt la temperatura camerei
1-2 linguri zahar
5g drojdie uscata
*la nevoie mai adaugam faina

Umplutura
4 mere curatate si date pe razatoare
Scortisoara Ceylon
2 linguri apa

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput punem laptele caldut cu drojdia si o lingura de faina si lasam pentru 5 minute la dospit.

Oul cu zaharul si untul le amestecam bine, turnam laptele cu drojdia si celelalte ingrediente si amestecam bine pana devine un aluat omogen (la nevoie mai adaugam putina faina). Lasam la dospit, la loc caldut pana ce isi dubleaza cantitatea.

Merele rase le punem intr-o cratita impreuna cu apa si scortisoara si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se inmoaie merele si scade zeama de tot.

Intindem o foaie dreptunghiulara, punem compozitia si rulam pe lungime (ca in imagine).

Taiem rondele de grosimea unui deget si asezam in tava pe hartie de copt.

Bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru aproximativ 30 min sau pana se rumenesc frumos (caldura sus-jos fara ventilatie).

Ies foarte fragede si raman la fel si a doua zi tinute intr-un recipient inchis ermetic.

Pofta buna!