INGREDIENTE

200 g faina integrala
100 g faina alba ( se pot folosi si direct 300 g faina alba/integrala)
1 lingura cu varf de unt
2 lingurite rase drojdie uscata sau 15g drojdie proaspata
150 ml lapte de vaca 3.5 grasime
3 linguri potrivite branza de vaci scursa bine
1/2 legatura de marar

 

MOD DE PREPARARE

Am topit untul si am incalzit laptele.

In faina am facut o gropita unde am pus drojdia . Daca folositi proaspata, trebuie faramitata. *
Peste ea am pus putin lapte cald.

Am amestecat bine drojdia cat sa formeze o maia.

Peste am turnat restul de lapte, untul, apoi branza si mararul tocat fin.

Am amestecat totul bime si aluatul fornat l-am acoperit si l-am lasat la loc ferit circa 1 ora.

Compozitia si-a dublat volumul.

Apoi am format 7 painici de circa 10 cm lungime.

Le-am crestat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat acoperite alt sfert de ora.

Apoi le-am uns cu oul amestecat cu uleiul de masline.

Am presarat boia dulce si susan negru.

Puteti pune orice doriti sau le lasati simple.

Le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, incins bine cuptorul, pentru 30 minute.

Le-am servit calde.

Sunt divine.

Merg simple, pe post de corn, unse cu crema sau umplute cu alte branzeturi.

Pofta mare!