INGREDIENTE

Pentru aluat:

400 g faina
300 mL lapte caldut
2 linguri ulei de masline
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
15 g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
1 ou

Pentru decor:

Bulion bebelusesc
Porumb fiert congelat am folosit eu acum
Cateva felii de Mozzarella (nu am avut bilute)
O felie branza Maasdam
Ardei gras rosu
Cateva ciuperci

MOD DE PREPARARE

Am facut maiaua din drojdie, putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si am lasat aproximativ 15 minute la crescut!

Apoi am pus faina intr-un vas peste care am adaugat maiaua si oul  si am amestecat adaugandu-se cate putin din lapte pana se obtine un aluat nelipicios, apoi punem si din ulei putin cate putin. In final se mai framanta si pe blatul de lucru si se lasa aproximativ o ora la crescut!

Se scoate aluatul din nou pe blatul de lucru, se framanta putin, apoi se formeaza formele dorite. Daca va ramane aluat se pastreaza foarte bine congelat!

Am uns cu bulion aluatul si apoi am pus peste ardei tocat marunt, ciuperci, boabe de porumb fiert si branzeturile.

Am introdus la cuptor mini pizza pe hartie de copt la 190 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pana s-a rumenit frumos, aproximativ 20 de minute!
Poftă bună!