INGREDIENTE
3-4 linguri de orez ( in functie de numarul portiilor; de aici iese o portie de 150-180 gr, hidratat peste noapte)
50-60 g piept de pui
5-6 ciuperci
1/2 morcov
o ceapa mica
putin marar
1/2 legatura de patrunjel
2 linguri ulei de masline
condimente preferate
MOD DE PREPARARE
Am fiert orezul cu morcovul si ceapa.
Puiul l-am fiert separat si l-am tocat marunt la cutit.
Orezul scurs bine l-am amestecat cu puiul si cu putin ulei.
L-am bagat 10 minute la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Separat ciupercile taiate in 4 le-am pus cu o lingura de ulei si 2 de apa intr-o tigaie si le-am lasat sa se gateasca in sus propriu.
Cand s-a evaporat lichidul, le-am pus in blender cu mararul, morcovul, ceapa, uleiul si 3-4 linguri din zeama in care au fiert legumele.
O sa iasa o cantitate tripla de sos fata de cea din imagine.
Am montat orezul, am pus sosul si am presarat patrunjel proaspat.
Pofta buna!