Aceast rasol merge cu orice garnitura: piure de legume, doar de cartofi, legume sotate, cum doriti.
Eu am optat pentru un pilaf simplu.
Din aceste ingrediente au iesit 2 portii de 150-180 g de rasol fara garnitura.
INGREDIENTE
2 morcovi
100 g rasol de vita
300 ml supa de legume ( jumatate pentru rasol, jumatate pentru pilaf- supa de morcov, pastarnac, radacina de patrunjel etc)
1/2 legatura de marar
2 lingurite de unt
2 lingurite de faina
1 ceapa
3 linguri de orez pentru pilaf
MOD DE PREPARARE
Am fiert morcovii cu ceapa. Vita am fiert-o separat.
Le-am maruntit bine la cutit. Am pus 1 lingurita de unt intr-un vas si 1 lingurita de faina si am pus la foc mic.
Cand s-a topit untul am pus treptat 150 ml de supa de legume.
Am amestecat bine si am pus morcovul, ceapa si carnea.
Am mai turnat o lingurita de faina si am amestecat continuu.
Am adaugat apoi si mararul, si am mai lasat 3-4 minute la foc mic amestecand sa nu se lipeasca.
Compozitia s-a ingrosat usor.
Separat am pus restul de unt si orezul si cand s-a topit untul am pus supa de legume ( 150 ml) si am lasat sa fiarba, la fel amestecand.
Am asezat pilaful langa rasol intr-un vas si am bagat la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Optional piper, patrunjel, fulgi de drojdie inactiva.
Pofta buna!