INGREDIENTE
1/2 telina medie
200 ml lapte
1 foaie de fenicul
10 cm praz
o lingurita de unt
50 g piept de pui
1/4 legatura de marar
MOD DE PREPARARE
Am fiert in lapte telina taiata cubulete, feniculul si prazul.
Au ramas aproximativ 50 ml de lapte, pe care l-am blenduit cu legumele si untul, foarte fin.
Puiul l-am fiert.
Am taiat fin mararul si l-am amestecat cu piureul.
Am presarat pieptul de pui si am servit cu drag.
Merge foarteee bine si cu peste acest piure. Este aromat si foarte fin.
Pofta buna!
Cinci stelute pentru reteta! Si mie care nu eram prietena cu telina mi s-a parut delicios piureul!A papat si piticul meu cu pofta!
Multumesc tare mult de apreciere. Nu eram deloc ‘prietena’ cu telina…dar asa mancam toti cu drag. Noroc cu pastarnacul ca il fierb pentru piure in lapte si de aici si idee pentru aceasta reteta. Seara frumoasa!
Se poate tine la frigider și servi a doua zi?
Sau se poate și congela porționat?
Mulțumesc!
aveti raspunsul in acest articol https://flaveur.ro/cum-pastram-alimentele-si-preparatele/