INGREDIENTE
2 buchetele broccoli
1 pastarnac mediu-mare
1 cub piept de pui -30-40 g sau adaptati in functie de varsta, copil ( sau curcan, vita….am testat toate 3 tipurile de carne)
125-150 ml lapte
30 g unt
1 lingurita faina de orez ( puteti utiliza si alba eventual)
1 catel de usturoi
2 fire marar si 2 patrunjel
2 mingiute de mozzarella
MOD DE PREPARARE
Pastarnacul l-am pus in lapte la fiert.
Dupa ce s-a gatit si intra furculita in el puneti 20 g din unt (aproximativ …restul pentru uns) si faina de orez si amestecati totul, la foc mic 3-5 minute cat se ingroasa sosul.
Separat fierbeti buchetele de broccoli.
Puneti compozitia de pastarnac in blender impreuna cu verdeata si 2-3 linguri din „zeama” de la broccoli si mixati intens.
Puiul il fierbeti impreuna cu usturoiul. Il taiati marunt la cutit, la fel si broccoli (cei care papa blenduit, asa le pregatiti).
Ungeti o forma ceramica cu unt ( eu am utilizat doua mai mici), puneti mixul de broccoli si pui, apoi asezati piureul de pastarnac si deasupra mozzarella taiata marunt la cutit.
Puneti la cuptor pentru 15-20 minute (180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie).
Pofta buna!