INGREDIENTE
Pentru aluat:
400 g faina alba de grau
300 mL lapte de vaca 3.5% grasime caldut
O lingura ulei de masline
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
25 g drojdie proaspata
1 ou
Pentru decor:
O bucata de somon de captura fiert
Bulion bebelusesc
Porumb dulce fiert congelat
Cateva bilute de Mozzarella
O felie Mozzarella rasa (tip cascaval)
Ardei capia rosu
Cateva ciuperci (Champignon si Shimeji maro)
O anghinare mica
Cateva masline desarate peste noapte
MOD DE PREPARARE
Am facut maiaua din drojdie, putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si am lasat aproximativ 15 minute la crescut!
Apoi am pus faina intr-un vas peste care am adaugat maiaua si oul si am amestecat adaugandu-se cate putin din lapte pana se obtine un aluat nelipicios, apoi punem si din ulei putin cate putin. In final se mai framanta si pe blatul de lucru si se lasa aproximativ o ora la crescut! Se scoate aluatul din nou pe blatul de lucru, se framanta putin, apoi se formeaza formele dorite. Daca va ramane aluat se pastreaza foarte bine congelat!
Am uns cu bulion aluatul si apoi am pus peste ardei tocat, ciuperci, boabe de porumb fiert, somonul fiert in prealabil, masline, bucatele de anghinare oparite si branzeturile.
Am introdus la cuptor Pizza pe hartie de copt la 180 grade C pana s-a rumenit frumos!
Poftă bună!
Alte precizari
Se pot pune ce ingrediente dorim si preferam!