ALUAT
Preparam exact aluatul de la BATOANELE CU MAC
UMPLUTURA
200g cascaval ras
50g unt topit
1ou pentru uns si seminte (mac, susan, in) pentru presarat
*am folosit tava de yena 35x25cm, dar puteti folosi si o tava putin mai mica
MOD DE PREPARARE
Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Eu l-am impartit in 6 iar foile s-au cam rupt.
Intindem pe rand pe blatul infainat fiecare bucata de aluat cu aceeasi marime ca cea a tavii pe care o folosim.
Ungem cu unt topit vasul de yena, punem prima foaie, o ungem cu putin unt si presaram cascaval.
Peste prima foaie punem a doua foaie si repetam: ungem cu unt si presaram cascaval.
Repetam operatiunile pana ajungem la ultima foaie pe care o ungem cu ou batut si presaram seminte.
Bagam tava in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Nu va mai spun cat de pufoasa si delicioasa a iesit, va las sa o testati!
Pofta buna!