INGREDIENTE

Blatul 1:
6 oua
200 g făina albă
3 linguri ulei de măsline
pudra de vanilie, optional
2 linguri de zahar brut (optional)
200 g afine proaspete
1 lingurița praf de copt BIO.

Blatul 2:
300 g făina
2 oua
250 ml lapte bătut
40 g carob
150 g unt nesărat cu 82%
zahar optional sau in funcție de preferințe, eu am pus 2 linguri zahar brut, dar puteți folosi o banana foarte bine coapte pe post de indulcitor
2 lingurițe praf de copt BIO

Crema:
300 g mascarpone
300 g crema de branza cea mai nesărată, am folosit din comerț dar puteți sa faceți crema de branza și in casa
100 g smântâna cu 25%
2 linguri miere de salcâm,sau orice alt indulcitor, in funcție de preferințe.
1 lingurița pudra de vanilie
200 g zmeura proaspăta
200 g mure

Am folosit o forma rotundă cu pereți detasabili de 24 cm, pentru ambele blaturi.

MOD DE PREPARARE

Blatul 1:
Mixam ouăle cu zaharul și pudra de vanilie pana își triplează volumul și compoziția arată ca o crema. Adăugăm uleiul puțin câte puțin și mai mixam câteva minute. Peste aceasta compoziție, cu o spatula incorporam și făina amestecată cu praful de copt. Apoi incorporam și afinele. Turnam compoziția im tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul încins la 180 de grade, pana trece testul scobitorii. Când e gata, scoatem și-l lasam sa se răcească. Între timp ne ocupam de blatul 2.

Blatul 2:
Într-un vas încăpător amestecam făina cu praful de copt și carobul.
Luam un bol in care punem untul, la temperatura camerei și mixam, apoi adăugăm zaharul și mixam încă câteva minute. Peste acest amestec adăugăm ouăle, vanilia și laptele bătut și mixam pana când se încorporează bine toate Ingredientele. Apoi cu o spatula incorporam făina amestecată cu praful de copt și carob. Turnam compoziția in tava tapetata cu hârtia de copt și dam la cuptorul încins la 180 de grade, pana trece testul scobitorii.
După ce s-a copt scoatem de la cuptor și lasam sa se răcească. Între timp ne ocupam de crema.

Crema:
Mixam crema de branza cu mascarpone, smântâna,mierea și pudra de vanilie pana se încorporează bine ingredientele.
Fructele le pasam cu furculița in boluri separate.

Asamblare:
Crema o împărțim in patru părți, aproximativ egale.
Tăiem amândouă blaturi pe jumătate. Punem primul blat cu carob, un start de crema sa nivelam uniform pe toată suprafața blatului, spui un strat de piure de mure. Urmatorul punem blatul doi cu afine, un start de crema nivelam, peste care adăugăm piureu de zmeura. La fel procedam și cu celelalte doua jumătăți de blaturi. După cum se vede și in poza. A patra parte din crema o întindem pe toată suprafața și pereții tortului. Pentru decor folosiți ce vreți, eu am folosit fructe proaspete și frunzulițe de menta.
Este un tort foarte răcoritor, dulce acrișor.
Invitații super incantați, drept urmare mi-au cerut și la pachet.

Iese un tort destul de mare. Am fost 10 Adulți și 6 copii. O porție la pachet, și mi-au mai rămas cam 3 porții.

Pofta buna!