INGREDIENTE

140 g iaurt natur minim – 3.8% grasime (pastram paharul ca unitate de masura)
1 si 1/2 lingura ulei de masline
un pahar faina –  (masurati cu paharul de iaurt sa va fie mai usor)
1 ou
2 lingurite praf de copt bio
1 mana de stafide hidratate si maruntite
1/4 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 lingurita sirop de artar (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am batut oul foarte bine, pana s-a albit.

Am pus peste acesta faina,uleiul, siropul, stafidele, vanilia, iaurtul si la final praful de copt si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.

Intr-un vas mai inalt si nu foarte mare puneti o hartie de copt si turnati compozita.

Puneti prajitura la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana face o crusta aurie, rumena frumoasa.

O puteti servi simpla, cu gem, sau cu piure de fructe.

Pofta buna!