INGREDIENTE

8 oua
10 linguri apa
2 linguri zahar (sau in functie de preferinte)
100 g ulei de cocos sau de masline nonextravirgin
200 g faina alba de grau tip 000
1 lingurita praf de copt bio
1 tija rubarba (se poate omite)
20 capsuni mici

MOD DE PREPARARE

Am separat ouale si am batut albusurile spuma.

Am pus pe foc zaharul cu apa si am amestecat pana s-a topit. Siropul fierbinte l-am adaugat peste albusuri si am mixat bine.

Am adaugat pe rand galbenusurile si uleiul de cocos.

Praful de copt l-am incorporat in faina si am adaugat in ploaie peste aluat, amestecand usor.

Am dat la copt 4-5 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

In acest timp am pregatit rapid capsunile: le-am spalat, scurs si taiat marunt, iar rubarba am curatat-o de primul strat de pielita si apoi am tocat-o.

Am scos tava din cuptor si am adaugat capsunile si rubarba.

Am dat din nou la copt pana a trecut testul scobitorii.

A iesit o prajitura racoroasa, dulce acrisoara!

Pofta buna!