INGREDIENTE

Blatul
125g unt cu 65% grasime (pe care il topim)
O lingura zahar – optional sau in functie de preferinte
175g faina alba de grau tip 000
2 lingurite praf de copt bio
3 oua mici (am avut marime M – daca aveti XL puneti doar 2)
3 linguri lapte de vaca 3.5% grasime
3 linguri carob

Inima de cocos
100g fulgi de cocos (doar fulgi de cocos, fara zahar adaugat, se gasesc in comert)
O lingura zahar – optional sau in functie de preferinte
1 lingurita amidon de porumb (se poate si fara)
1 albus
3 linguri smantana (am folosit cu 12% grasime dar se poate si mai grasa)
2 linguri lapte de vaca 3.5% grasime

MOD DE PREPARARE

Pentru blat vom separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul 2-3 minute pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze. Apoi adaugam pe rand untul topit, laptele, si faina amestecata cu praful de copt si cu carobul, mixand dupa fiecare. Va rezulta o compozitie destul de groasa si mixerul va merge greu.

Integram si albusurile spuma in compozitie si amestecam cu miscari largi folosind o spatula pana cand se integreaza tot albusul. Impartim aceasta compozitie in 2 parti egale, eu am folosit cantarul.

Pentru inima de cocos vom amesteca bine toate ingredientele. A rezultat o compozitie nelegata si usor uscata.

Folosim o forma rotunda de 21-22cm din silicon sau pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem jumatate din compozitia cu carob si nivelam. Deasupra ei presaram in mod uniform toata compozitia cu fulgi de cocos. Si terminam acoperind tot cu jumatatea ramasa de compozitie cu carob.

Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute, putem face si testul cu scobitoarea.

A iesit super pufoasa si delicioasa. Inima de cocos este usor sfaramicioasa. Pofta mare!