INGREDIENTE

1 iaurt (140 g)
4 oua
4 linguri ulei de măsline
1 lingurița praf de copt BIO
zahar/ alt îndulcitor, optional
1 lingurița pudra de vanilie/ baton de vanilie
100 g făina (50/50 făina de grau/ făina de porumb)
fructe zmeura, cirese și mure

Am folosit o tava dreptunghiulara 22/28 cm

MOD DE PREPARARE

Separam albușurile de gălbenușuri.

Albusurile le mixam spuma tare.

Gălbenușurile le amestecam cu iaurtul, zaharul, pudra de vanilie și uleiul de măsline, dupa care adăugăm făina amestecată cu praful de copt și omogenizam bine.

Cu o spatula incorporam albușul in compoziția de gălbenușuri.

Turnam compoziția in tava tapetata cu hartie de copt. Infigem fructele deasupra și bagam la cuptorul încins la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana se rumenește frumos (nu am cronometrat).

O pufoșeniei de prăjitura!

Spor la gătit și pofta mare!