INGREDIENTE
350g făină
2 linguri de carob
2 linguri de zahăr brun brut
2 lingurițe de praf de copt bio
2 ouă
120g unt la temperatura camerei
500ml de lapte
2 linguri de amidon de porumb
60g fulgi de cocos
Pudră de vanilie (optional)
MOD DE PREPARARE
Pentru început ne vom ocupa de cremă: vom pune într-o crăticioară amidonul de porumb pe care îl vom amesteca cu o lingură de zahăr și pudra de vanilie.
Amestecăm cu un tel și punem laptele puțin câte puțin pentru a nu forma cocoloașe. Punem pe foc minim și amestecăm constant până vom obține o cremă densă. Încorporăm și fulgii de cocos și dăm deoparte să se răcească. Acoperim crăticioara cu folie alimentară.
Într-un bol amestecăm făina cu carobul, lingura de zahăr și praful de copt.
Punem apoi ouăle și untul la temperatura camerei și amestecăm cu mâinile până când vom încorpora foarte bine toate ingredientele și în același timp să sfărâmăm aluatul.
Am folosit o tavă rotundă cu inel detașabil și tapetată cu hârtie de copt . Am distribuit jumătate din cantitatea de aluat pe toată suprafața tavii, punând bucățele sfărâmate și făcând totodată marginea pentru prăjitură.
Am turnat apoi crema răcită și am acoperit cu restul de aluat, la fel sfărâmat având grijă să acopăr foarte bine crema.
Am băgat tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35-40 de minute.
Delicioasa! Pofta buna!