INGREDIENTE
3 oua
150 mL lapte de vaca (3,5% grasime) sau lapte vegetal
150 mL ulei de masline nonextravirgin (de turte)
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 plic praf de copt (7g)
1 lingurita pudra de vanilie
340 g faina alba de grau
Corcoduse si mure
MOD DE PREPARARE
Zaharul, pudra de vanilie si ouale le-am amestecat bine cu telul pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat treptat laptele, am amestecat bine si am adaugat tot treptat si uleiul. Praful de copt l-am amestecat cu faina pe care am adaugat-o incet si am amestecat cu telul pana s-a omogenizat.
Daca compozitia este prea groasa se mai poate adauga putin lapte. La final se adauga corcodusele rupte in jumatati si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze in compozitie.
Am turnat intr-o forma de silicon si am ornat cu mure, dupa care am bagat la cuptor, la foc mediu pentru 30 de minute.
Nota: Laptele se poate inlocui cu apa minerala.
Se poate turna compozitia si in forme de briose, in acest caz se tin cca 20 de minute la cuptor sau pana trec testul scobitorii.
Pofta buna.
Cate corcoduse?
cat sa acopere prajitura