Pentru pranzul de astazi am pregatit pui cu morcovi baby si sos de smantana, nemaipomenit de gustos! Va invit sa il incercati, ideal cu un piure de cartofi sau cu orez!
Eu am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!
De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!
INGREDIENTE
1 Poulet Jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
450g morcovi baby de la Edenia
1 ceapa mare
1 lingurita cimbru
2 foi dafin
3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
Pentru sos
3 linguri cu varf de smantana
O lingura cu varf faina sau amidon de porumb
50g unt
MOD DE PREPARARE
Transam puiul decongelat in prealabil la frigider. Eu am folosit pulpele si aripile, dar puteti folosi si pieptul.
Taiem ceapa solzisori iar usturoiul il tocam marunt.
Intr-o cratita, punem la inabusit ceapa cu usturoiul si uleiul de masline, peste care adaugam 1/3 pahar cu apa. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa. Mai adaugam apa daca mai este nevoie.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam carnea, cimbrul si foile de dafin si acoperim totul cu apa.
Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru 35 de minute.
Dupa cele 35 de minute, adaugam morcovii baby direct congelati si lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care apa da din nou in clocot.
Cu ajutorul unui polonic, scoatem zeama si o punem separat intr-o craticioara.
Punem untul la topit intr-o cratita, iar in momentul in care s-a topit complet, adaugam faina sau amidonul si amestecam energic cu un tel. Incepem si punem cate un polonic de zeama peste faina, amestecand foarte bine cu telul. Procedam astfel pana punem 4 polonice de zeama. Lasam apoi sa fiarba 2 minute pana vedem ca incepe sa se ingrosa sosul.
Oprim focul, lasam 1 minut si adaugam smantana, amestecand pana se integreaza. Punem acest sos in cratita cu carnea si morcovii si amestecam.
Pofta mare!
Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.
Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!
Se poate pastra pe a 2 a zi? Multumesc
sigur