INGREDIENTE

250 brânza dulce de vaca
150 g unt la temperatura camerei (cu 82% grăsime )
100 g smantana cu 20% grăsime
1 ou
350 g făina albă de grau tip 000
1 ou pentru uns
boia dulce și semințe pentru presărat (seminte de susan, de floarea soarelui, chimen, mac)

MOD DE PREPARARE

Am pus intr-un castron încăpător brânza, untul, oul și smantana. Am amestecat cu mixerul pana s-au omogenizat. Apoi am pus treptat făina și am amestecat cu o lingura.

Când nu am mai putut cu lingura, am folosit mâna pana am incorporat toată făina.

Am pus aluatul pe masa de lucru pudrată din belșug cu făina și am frământat-o puțin doar cât sa îl modelez.

Am întins o foaie cât mai dreptunghiulara groasa de 0,5 cm și am tăiat fasii late putin peste 1 cm și lungi aproape cât palma. Am uns cu ou bătut toată suprafața de sărățele deja tăiate, am presărat boia dulce și mix de seminte.

Le-am pus in tava pe hârtie de copt, sărățea cu sărățea și am băgat la cuptor la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit puțin, aproximativ 20 de minute. Ele cresc frumos in cuptor.

Sunt fragede si foarte bune!

* Ies destul de multe.

Poftă bună!