Soacra stie tot, ea detine adevarul absolut. Ea stie cel mai bine cum trebuie crescut si ingrijit un copil. Ea este femeie mai experimentata ca tine, ea a crescut nu unul, ci mai multi copii. Ea stie mai bine pentru ca a fost invatata la randu-i de soacra ei.

Ea stie cel mai bine cum si cand trebuie spalat un bebelus. Degeaba ii explici ca daca intra apa in urechile bebelusului nu pateste nimic, cand ea stie ca face otita.

Soacra stie cel mai bine sa adoarma repede bebelusul leganat pe picioare. Aici are dreptate soacra. Bebelusul adoarme rapid din cauza miscarilor stanga-dreapta care-l ametesc si evident adoarme saracul repede. Degeaba ii spui ca nu e o practica sanatoasa, ea stie mai bine, ea asa si-a adormit copiii.

Soacra stie ca e bine sa lasi copilul sa planga pentru ‘’a face plamani’’. Degeaba ii explici ca aceasta practica barbara poate avea repercursiuni grave asupra dezvoltarii psihice a copilului. Ea stie mai bine…

Soacra stie mai bine cand si cat trebuie tinut copilul in brate sa nu-l rasfeti. Degeaba ii explici ca un bebelus atat de mic are cea mai mare nevoie sa-si simta mama aproape.

Soacra stie cel mai bine cand trebuie sa iasa copilul afara si cum trebuie sa fie imbracat ca sa nu-l traga curentul. Degeaba ii explici ca nu e nevoie de fular si caciula la 20 de grade. Ea stie mai bine decat tine cat de repede poate sa-l traga curentul pe copil. Ea stie ca si in casa il poate trage curentul si mai bine sa fie copilul protejat cu o caciulita.

Soacra stie mai bine decat tine ca bebelusul trebuie sa bea ceiut. Degeaba ii explici ca bebelusul are nevoie doar de lapte pana la 6 luni. Ea asa si-a crescut copiii si ia uite ce mari si voinici sunt.

Soacra stie mai bine decat tine cand trebuie inceputa diversificarea. Degeaba ii spui de studii si de oamenii de la OMS, cand ei i se pare aberant sa tii copilul cu lapte pana la 6 luni.

Soacra stie mai bine ca si un bebelus pofteste la mancare. Degeaba ii explici tu ca nu e asa, cand ea nu concepe sa nu-i dea si lui sa guste putin din sarmaluta.

Socra stie mai bine decat tine schemele de diversificare. Cum adica sa incepi cu legume si nu cu mar ras cu biscuiti populari?

Respect pentru toate mamele care si-au crescut copiii asa cum au stiut ele mai bine acum 30-40 de ani. Nu putem ramane insa ancorati in realitatea de atunci, cand stim bine ca nu exista atat de multa informatie. Stiinta a evoluat, informatia este accesibila tuturor, trebuie doar sa ne informam si sa alegem ce este mai bine pentru copilul nostru, raportat la timpurile actuale.

Citeste si Mami, nu-mi frange inima!