Pentru astazi am pregatit o reteta noua de spanac gratinat cu pui si cascaval! Un pranz delicios pentru intreaga familie!
Folosim desigur pentru aceasta reteta spanac tocat portionat de la Edenia, pentru ca este 100% natural si fara conservanti! De asemenea si pentru ca isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si este bogat in nutrienti importanti pentru o dieta echilibrata.
Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!
INGREDIENTE (2-3 portii)
450g spanac tocat portionat de la Edenia
½ piept de pui
150g branza de vaci sau de casa
4 oua
½ lingurita boia dulce de ardei
100g cascaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
MOD DE PREPARARE
Punem apa la fiert intr-o craticioara, si, cand apa da in clocot, adaugam spanacul direct congelat si oprim focul.
Lasam sa se decongeleze apoi il transferam intr-o strecuratoare sita si il presam pana iese toata apa.
Pieptul de pui il taiem cubulete si il fierbem 35 de minute.
Batem ouale cu boiaua si branza de vaci.
Ungem cu ulei un vas ceramic marime medie si punem spanacul. Peste spanac turnam compozitia cu oua si amestecam usor in vas.
Repartizam deasupra cubuletele de piept de pui si acoperim cu cascavalul ras.
Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 de minute sau pana se rumeneste bine cascavalul.
Se poate pastra la frigider si se poate consuma in 3 zile. Il putem reincalzi in cuptor.
Pofta mare!
Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului.
De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!
Spanacul contine fier si beta-caroten si este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre.
Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.
Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!