Pentru diseară vă invit să gătim o budincă gustoasă de conopidă cu mozzarella, pentru întreaga familie!
Este o rețetă nouă, sănătoasă și savuroasă, pe care v-o propun împreună cu Eggcellent și pe care v-o recomand să o pregătiți cu ouăle Eggcellent, certificate ecologic, cu un gust delicios și cu valoare nutrițională mare, de la găini crescute fără antibiotice și fără stres.
Ouăle Eggcellent sunt ouă ecologice, sănătoase, cu o valoare nutritivă excelentă, provenite de la găini hrănite exclusiv cu furaje ecologice, după o rețetă echilibrată, care le asigură sănătatea şi imunitatea, fără adaos de pesticide, conservanți, aditivi, hormoni sau organisme modificate genetic.

INGREDIENTE (8-10 porții)
1 conopidă (aprox 1.6 kg)
7 ouă
3 linguri smântână (am folosit cu 12% grăsime)
125g mozzarella fresca (în zer)
100g cașcaval ras (sau tot mozzarella fresca pentru bebelușii mai mici de 1 an)

MOD DE PREPARARE


Desfacem conopida în buchețele și o fierbem timp de 15 minute, apoi o mărunțim la mărunțitorul electric sau o tocăm mărunt mărunt cu cuțitul.
Într-un bol bătem ouăle cu smântâna, apoi le turnăm peste conopida mărunțită și amestecăm bine.

Punem compoziția într-o formă mare (eu am folosit o formă din silicon de dimensiuni 33×23 cm) și o nivelăm. Repartizăm bucățelele de mozzarella și presărăm cașcaval ras.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 40-45 de minute. Când este gata, o lăsăm să se răceasca putin în formă și apoi o putem tăia.
Se poate servi atât calda cât si rece și este o cină delicioasă pentru toata familia!
Se păstrează la frigider și se consumă în maximum 3 zile și, dacă o dorim caldă, o putem reîncălzi la cuptor.
Poftă mare!

La Eggcelent Bio Farm, găinile sunt crescute în libertate într-un mediu spaţios şi sigur, cu facilități echipate corespunzător și respectând cu rigurozitate toate cerințele certificării ecologice.
Ouăle ecologice Eggcellent provin ca atare de la găini care au acces la exterior și sunt capabile să aibă comportament natural, cum ar fi scormonirea și căutarea hranei, care sunt hrănite cu furaje organice și crescute într-un mediu natural fără utilizarea de antibiotice, hormoni sau alte substanțe chimice.
Aceasta înseamnă că ouăle organice nu conțin reziduuri nocive și reprezintă o alegere mai sănătoasă pentru consumatori.

Ouăle Eggcellent sunt disponibile la caserolă de 10 ouă și la cofrag de 30 ouă!

Puteți comanda ouăle Eggcellent în mod direct de pe site-ul www.eggcellent.ro, dacă sunteți din Bucuresti sau Ilfov.
În acest caz livrarea este personală, direct de la fermă, în București și Ilfov, în: Voluntari, Chiajna, Dudu, Rosu, Otopeni, Tunari, Stefanestii De Jos, Corbeanca, Mogosoaia, Buftea, Buciumeni, Tamasi, Odaile, Dragomiresti-Deal, Dragomiresti-Vale.
Livrarea se face în zilele de Miercuri și Sâmbătă, cu ouă proaspete, culese din ziua anterioară livrării!

Puteti alege si un abonament, pe care vi-l recomand cu mare drag, pentru a avea în permanență ouă proaspete în frigider!
Puteți alege frecvența de livrare și perioada pe care o doriți, iar abonamentul poate fi oricând pus pe pauză sau oprit, cu anunțare cu cel puțin 2 zile înainte de livrarea urmatoarei comenzi.

Eggcellent este o afacere de familie cu o experiență de peste 10 ani în producția de ouă ecologice de găină.
Folosind metode naturale și tradiționale, dar si respectând angajamentul față de păsări și mediul lor, Eggcellent ne oferă un produs de calitate cu certificare ecologică.

Vă invit cu drag să descoperiți ouăle ecologice Eggcellent și să le folosiți cu încredere în rețetele Flaveur!