INGREDIENTE
300g faina alba de grau
140g unt rece
o lingura zahar (optional)
2 oua
2 linguri carob
4 linguri fulgi de cocos
MOD DE PREPARARE
Mixam foarte bine ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn. Apoi untul rece taiat cubulete. Framantam foarte bine pana obtinem un aluat omogen.
Impartim acest aluat in 2 parti egale, cel mai bine cantarim ca sa fie exact aceeasi cantitate.
O parte o framantam bine cu fulgii de cocos si cealalta parte cu carobul.
Invelim cele 2 bile in folie de plastic si bagam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider si fiecare bila o impartim in 2.
Intindem fiecare bucata de luatul in foaie foarte subtire in forma de cerc de aproximativ marime egala.. Blatul va fi infainat. Vor rezulta deci 4 foi: 2 de cocos si 2 de carob.
Punem o foaie de cocos, peste ea una de carob, apoi iar una de cocos si iar una de carob. Rulam foile si obtinem un baton. Invelim batonul in folie de plastic si bagam la congelator pentru 30 de minute. Trebuie sa se intareasca bine sa poata fi feliat.
Cand batonul s-a intarit, il taiem in felii de aproximativ 0.7cm. Nu foarte subtiri dar nici groase.
Punem feliile in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute.
Nemaipomeniti de buni si fragezi! Pofta buna!
Se poate folosi faina de cocos in loc de cea de grau? Multumesc
nu!