INGREDIENTE (4-5 portii)

Pentru BLAT
250 g quinoa fiarta (4-5 linguri de quinoa pe care am lăsat-o la hidratat peste noapte și apoi am fiert-o raport 1:3 quinoa-apa)
1 lingura de ulei de cocos la temperatura camerei
1 lingura cu vârf de făina integrala (de care aveți)

Pentru UMPLUTURA
2 oua
1 iaurt mic, grecesc, cu 10% grăsime
5 cuburi de spanac congelat (pe care l-am lăsat la dezghețat și l-am tocat marunt)
1/2 ardei capia tocat marunt
1 morcov mic dat pe răzătoarea mare și stors
60 g brânza de vaci sau de casa/ricotta
50 g cașcaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
piper proaspăt macinat

MOD DE PREPARARE

BLATUL
Am amestecat toate ingredientele și am asezat compozitia intr-o tava mică de tort (detașabilă de 18 cm), dar puteți pune și intr-un vas de yena. Am nivelat.

UMPLUTURA
Am bătut bine ouăle cu furculița, apoi am pus, iaurtul, spanacul, ardeiul, morcovul, brânza și jumătate și cașcaval, piper măcinat

Am pus compozitia peste blat iar deasupra am presărat restul de cașcaval. Am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a închegat compozitia și s-a rumenit puțin deasupra, aprox 30 de minute.

Delicioasa!

Pofta buna!