INGREDIENTE

ALUAT
75 g faina alba ( puteti folosi si integrala)
25 ml apa calduta
1 linguri de ulei ( de data aceasta am folosit presat la rece)
1/4 lingurita praf de copt bio

UMPLUTURA
100 g cas de vaca ( puteti inlocui cu urda, branza de vaci, branzica de casa etc)
2 -3 fire de ceapa verde
putin marar

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.

Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.

Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.

Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.

Am facut o foaie rotunda si una patrata din care am taiat fasii pentru partea superioara.

Branza maruntita se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin si mararul.

Se aseaza partea de jos a placintei intr-un vas rotund ( sau patrat, cum aveti si doriti sa iasa), se presara umplutura si se creaza un model din romburi deasupra.

Bagati la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste.

Pofta buna!