INGREDIENTE
ALUAT
75 g faina alba ( puteti folosi si integrala)
25 ml apa calduta
1 linguri de ulei ( de data aceasta am folosit presat la rece)
1/4 lingurita praf de copt bio
UMPLUTURA
100 g cas de vaca ( puteti inlocui cu urda, branza de vaci, branzica de casa etc)
2 -3 fire de ceapa verde
putin marar
MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu praful de copt.
Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.
Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.
Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.
Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.
Am facut o foaie rotunda si una patrata din care am taiat fasii pentru partea superioara.
Branza maruntita se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin si mararul.
Se aseaza partea de jos a placintei intr-un vas rotund ( sau patrat, cum aveti si doriti sa iasa), se presara umplutura si se creaza un model din romburi deasupra.
Bagati la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste.
Pofta buna!