INGREDIENTE (4-5 portii)

Aluat

100 g unt 82%

200 g faina

1 ou

2 linguri lapte rece

Umplutura

1 pulpa de pui

100 g muschi vita

5 buchetele brocolli

5 buchetele conopida

1/2 morcov

2 rondele fenicul

1/2 ardei kapia

2 oua

2 linguri branza dulce

50 g cascaval

150 g smantana 12% grasime

100 ml lapte

1 lingura fulgi de drojdie inactiva

1 lingurita gris

boia de ardei

un praf piper

MOD DE PREPARARE

Se amesteca untul rece, dat pe razatoare, cu faina, oul si laptele. Se face o bila din aluat si se da la frigider 30 de minute.

Carnea se fierbe pana intra furculita usor in ea, apoi se toaca marunt.

Legumele se gatesc la abur si se toaca si ele.

Se intinde aluatul de tarta si se aseaza in forma unsa cu unt, intepam aluatul cu furculita. Se da tarta la cuptor pentru 10 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Se scoate tarta, se presara grisul si se adauga carnea amestecata cu legumele, branza dulce si condimentele.

Se face un amestec din oua, lapte, smantana si cascaval si se toarna peste. Se niveleaza totul cu o lingura si se presara pe deasupra fulgii de drojdie.

Se da la cuptor la foc mediu, 35/40 de minute sau pana se rumeneste frumos, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Pofta buna!