INGREDIENTE
ALUAT:
25 g unt
60 g faina
1+ 1/2 lingura apa rece ( pusa la frigider)
CREMA
1 lingura de mascarpone
1 mar mic
1 praf de scortisoara
siropul care ramane ( 1 lingura)
GLAZURA
8- 10 visine ( eu am folodit congelate)
SIROP:
20 ml lapte
1/4 pastaie de vanilie
MOD DE PREPARARE
Untul taiat cubulete si faina le-am amestecat intens turnand putin cate putin apa rece.
Cand este totul foarte bine amestecat puneti in folie alimentara minim o ora la frigider.
Dupa acest timp intideti foaia in forma, si intepati din loc in loc cu furculita si apoi dati la cuptorul incins 25-30 minute – 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Puteti pune in paralel si marul.
Separat laptele si continutul pastaii il puneti la fiert pentru 1 minut.
Dupa ce scoateti aluatul din forma ( la 30 min aprox de cand a fost scos din cuptor) il insiropati bine.
Restul de sirop ramas, marul copt si decojit , scortisoara si mascarpone blenduiti bine.
Turnati in tarta si deasupra puneti glazura de visine obtinuta prin blenduirea intensa a fructelor decongelate.
Mai lasati 30-40 minute pana la servire pentru a se imbina aromele.
Pofta buna!