INGREDIENTE

Crusta:
180 g făina alba de grau
115 g unt 82% grasime
2 linguri smântâna cu 12% grasime sau mai grasa
1 galbenus
zahar optional (am pus 1 lingura zahar brut)

Crema:
250 g mascarpone
150 g smântâna grasa cu 20% grasime
1 lingura miere
1 lingurița pudra de vanilie

Pentru decor:
300 g capsuni

MOD DE PREPARARE

Într-un bol punem toate ingredientele pentru crusta și framantam pana nu se mai lipește de mana, coca rezultata e una care poate fi ușor modelată.

Formam o bila din aluat și-l întindem in tava de tarta (20 cm).

Intepam cu furculița din loc in loc și bagam tava la frigider pentru minim 30 min.

Acum ne ocupam de crema și capsuni.

Spălam bine căpșunile și le punem la scurs. După care le tăiem felii.

Într-un bol punem toate ingredientele pentru crema și mixam pana obținem o crema pufoasa și ferma si o bagam la frigider.

Coacem aluatul la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20-25 min sau pana se rumenește frumos pe margini. Lasam sa se răcească bine crusta, o umplem cu crema, decoram cu feliile de capsuni și frunzulițe de menta (am folosit eu pentru un aspect mai frumos și un gust mai răcoritor).

Tarta poate fi servita imediat. Eu am lăsat-o peste noapte la frigider.
E demențială!

Va doresc, spor la gătit și pofta buna!