INGREDIENTE (6-7 PORTII)
1,5 kg cartofi
500g ardei kapia copti la cuptor si decojiti
3 cepe rosii potrivite
2 morcovi mari
1 pastarnac mare
1 radacina patrunjel mare
condimente: patrunjel, boia dulce, curcuma, busuioc, marar
6 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ardeii ii mixam la blender sau la robot astfel incat sa obtinem o pasta.
Restul legumelor il tocam marunt la tocatorul electric, cubulete de mana, sau il dam pe razatoare, dupa cum dorim.
Punem legumele la inabusit cu uleiul si 2 cani apa. Lasam aproximativ 15 minute sa se inmoaie putin. Adaugam peste ele cartofii si adaugam apa astfel incat sa aiba suficienta pentru a fierbe.
Deci nu e nevoie sa adaugam multa ci doar cat sa ajunga la nivelul lor.
Cand cartofii au fiert, adaugam pasta de ardei si condimentele si mai lasam 2 minute.
Gata!
O tocanita delicioasa! Pofta buna!