INGREDIENTE

Bait
2 pulpe de iepure (micute)
2 catei de usturoi (pisati)
2 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
¼ ceapa mica
Cimbru, cardamon, boia dulce, maghiran

Tocanita
1 cartof nou (mare)
Praz aproximativ 4cm (taiat in 4 rondele)
½ morcov mic (taiat rondele)
½ ceapa mica (taiata pestisori)
4 linguri bulion de casa

MOD DE PREPARARE

Am pregatit baitul amestecand uleiul, zeama de lamaie, condimentele si ceapa taiata mica si usturoiul, apoi am turnat peste carne (pusa intr-o caserola mica, cu capac) si am frecat-o bine pe ambele parti.

Am pus seara carnea la bait si inainte de culcare am intors-o de doua ori. A stat pana dimineata, numai la frigider.

Dimineata am facut si tocanita impreuna cu pulpele de iepure.

Cartoful curatat l-am taiat cubulete si am adaugat si celelalte legume, dar si carnea.

Le-am pus intr-un vas yena, am pus apa cat sa acopere totul si am acoperit cu capac.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Dupa aproximativ 45 minute am luat capacul, iar dupa alte 10minute, cand cartofii erau fierti, am pus si bulionul si l-am amestecat usor.

Am mai lasat 15 minute sa fiarba si bulionul si gata, tocanita este numai buna de servit.

Pofta buna!

*daca cartofii sunt gata mai repede, se pune si bulionul mai repede si e gata dupa ce fierbe si aceasta.