INGREDIENTE (tava rotunda de 16 cm):
3 oua
2 linguri de unt, topit (cu 65% grasime)
5 linguri de faina alba de grau
1 lingurita de praf de copt bio – optional
1 lingurita de scortișoara Ceylon
2 mere curatate taiate cuburi
5 curmale
MOD DE PREPARARE
Ouale se separa. Albusurile de bat spuma si se adauga cate un galbenus peste spuma. Se pune untul topit si racit si scortisoara. Faina se adauga in ploaie si se alterneaza cu praful de copt.
Se pune compozitia in tava si se adauga merele tavalite prin nuci caju macinate.
Se coace la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30-35 de minute.
Intre timp se pune apa calda peste curmale (cat sa le acopere) si se lasa la hidratat cat sta tortul la cuptor. Se pun in blender si se fac pasta, de consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit tortul se pune sosul de curmale si se presara scortisoara peste.
Pofta buna!