Vara tarzie este timpul perfect sa experimentezi noi retete, sa „resuscitezi” altele mai vechi, deoarece ai acces la multe fructe si legume proaspete.
De la a coace ardeii ….la acest deliciu a fost doar un pas!
INGREDIENTE
2 vinete medii
4 ardei kapia
2 rosii
200 g piept de curcan
1 ceapa mica
30-40 g branza cheddar ( sau alta branza pentru gratinat)
3-4 linguri ulei de masline
putin marar
MOD DE PREPARARE
Am copt ardeii in cuptor.
Separat am blenduit fin rosiile cu ceapa, mararul si uleiul de masline.
Potriviti de gust cu orice condiment adorati.
Separat am dat intr-un clocot curcanul.
Apoi l-am taiat cubulete.
Am tocat cubulete ardeiul, si l-am amestecat cu sosul de rosii.
Am feliat vinetele si apoi am aranjat astfel:
Un strat de sos de rosii, un strat de vinete, un strat de curcan, si tot asa.
La final am presarat branza cheddar si am bagat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 60 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie
Timp de 45 de minute am tinut acoperit preparatul in cuptor, apoi am indepartat capacul si l-am lasat sa se rumeneasca.
Pofta buna!