INGREDIENTE
250 g ciuperci
200 g vita
100 g orez (hidratat peste noapte)
2 morcovi
20-25 cm praz
3 linguri de ulei
putin patrunjel sau marar
MOD DE PREPARARE
Am fiert morcovul cu prazul.
Puneti minim 500-600 ml de apa, deoarece supa obtinuta se foloseste si la orez si la ciuperci.
Am pus vita la fiert separat.
Apoi am pus orezul la fiert ( cu minim 300 ml supa).
Cand bobul era gatit am mai pus pentru 5 minute vita, prazul si morcovul.
Acestea din urma le-am tocat marunt.
Ciupercile curatate si spalate bine le-am maruntit la cutit ( puteti opta si pentru julien).
Le-am pus cu 6-7 linguri de supa si cu uleiul intr-o tigaie la inabusit pana a scazut toata zeama si ele s-au gatit.
Am adaugat si carnea si legumule taiate.
Am scurs bine orezul si l-am adaugat peste.
Am amestecat continuu 3-5 minute, apoi am pus intr-un vas si am bagat la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Pofta buna!