INGREDIENTE
275 g carne tocata de vita
2 cartofi albi micuti
2 linguri de faina alba de grau
marar verde
1 ou
1 ceapa verde
1 catel de usturoi
cimbru, oregano
sos de rosii de casa – 500 ml
MOD DE PREPARARE
Am avut carne de vita pe care am tocat-o la robot.
Cartofii i-am dat pe razatoarea mare si i-am amestecat cu carnea tocata, 1 ou, o ceapa verde, un catel de usturoi zdrobit si maruntit, putin cimbru uscat. Am adaugat 2 linguri de faina pentru ca era prea moale compozitia si am format bilute pe care le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Le-am lasat pana s-au rumenit putin si le-am intors pe partea cealalta, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, le-am lasat deoparte si am pus pe foc o sticla de sos de rosii de 500 ml, iar cand a dat in clocot am pus chiftelutele, am dat focul mic si am lasat cu capac sa fiarba 10 minute. La final am adaugat cimbru, oregano.
A fost succes total! Servim alaturi de un orez sau PIURE DE LEGUME!
Pofta buna!