INGREDIENTE

Aluat:
200g faina alba de grau
1 galbenus
50g unt la temperatura camerei cu 65% grasime
50 ml apa
50 ml lapte de vaca 3.5% grasime
5g drojdie uscata sau 1/4 cub drojdie proaspata
1 ou pentru uns
susan(optional)

Umplutura:
2 cartofi medii
100g piept de curcan (sau 1 buc piept de pui)
100g mozzarella rasa
1 lingura smantana
piper

Sos:
1 catel de usturoi
50 ml apa
1 lingurita faina
50 ml sos de rosii

MOD DE PREPARARE

Intai ne ocupam de aluat.
Peste laptele caldut punem drojdia cu o lingurita de faina si lasam 5 minute la dospit.

Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam galbenusul si apa si omogenizam.
Adaugam si laptele cu drojdia si framantam bine pana devine un aluat usor lipicios.
Lasam aluatul la dospit pentru aproximativ 30 minute.

Pentru umplutura:

Punem la fiert carnea si cartofii. Cand sunt gata, carnea o tocam marunt si cartofii ii dam pe razatoare. Amestecam cu smantana, jumatate de mozzarella (cealalta jumatate o pastram pentru a o pune deasupra barcutelor) si piper pana se omogenizeaza.

Impartim aluatul in 6 si intindem fiecare bucata, rulam marginile si lipim colturile pana obtinem forma unei barci (ca in imagine).


Punem egal umplutura si lasam in tava la dospit pentru 15 minute.
Adaugam deasupra mozzarella, ungem marginile cu ou si susan (optional).

Bagam la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc, la 200 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie.
Pentru sos, punem apa la fiert, adaugam usturoiul dat pe razatoare si lasam 3 minute la foc mic. Punem faina si sosul de rosii, amestecam si mai lasam pentru inca 3 minute.

Pofta buna!