Vă propun o rețetă rapidă și cu multivitamine: un chec delicios de morcovi, aromat cu citrice.

INGREDIENTE

250g făină alba de grau tip 000
3 ouă
200g morcov
2 lingurițe de sirop de arțar
2 lingurițe praf de copt bio
Pudră de vanilie (optional)
100g migdale crude
80g unt nesărat topit și răcit – cu 65% grasime
Sucul de la o portocală și o jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput râșnim migdalele și separat mărunțim morcovii cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Încălzim cuptorul la 180grade C.

Separăm ouăle și batem albușurile spumă tare ca la bezea.

Gălbenușurile le mixăm cu siropul de arțar până obținem o consistență cremoasă, apoi adăugăm pe rând untul nesărat topit și răcit, sucul proaspăt stors de la o portocală și o jumătate de lămâie și pudra de vanilie.

Continuăm să mixăm și adăugăm alternând morcovii cu migdalele. Punem și făina cernuta cu praful de copt bio și la final încorporăm albușurile cu ajutorul unei spatule efectuând mișcări sus-jos având grijă să obținem o compoziție aerată.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de chec sau rotundă cu gaură la mijloc de diametru 24 (cum am folosit eu).

Turnăm compoziția obținută și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru siguranță.

Pofta buna!