INGREDIENTE
150g faina alba de grau tip 000
150g ricotta
50g ulei de masline nonextravirgin (cel din turte – gasiti la supermarket)- sau ulei de cocos
1 ou
O lingura zahar sau sirop de artar – optional sau in functie de preferinte
20g carob
1 lingurita praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Punem intr-un bol ricotta, oul, zaharul, uleiul si mixam pana se omogenizeaza.
Adaugam apoi praful de copt, carobul si faina si tot cu mixerul omogenizam. Va rezulta o compozitie mai groasa si va merge mai greu mixerul, deci nu insistam foarte mult, doar cat sa se integreze bine.
Si urmeaza partea distractiva cu posul. Punem compozitia intr-un pos cu cap de ornat mai mare, deci nu foarte subtire. Eu am avut un pistol de ornat, dar daca nu aveti atunci puteti folosi o punga careia ii taiati coltul sau pur si simplu puneti compozitie cu lingura in tava. Gustul va fi acelasi!
Am format biscuitii cu posul direct in tava pe hartia de copt.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute. Trebuie sa se rumeneasca foarte usor deasupra.
Ies pufosi, super gustosi si moi si usor umezi de la ricotta. I-am tinut in casoleta la temperatura camerei 3 zile si s-au mentinut moi. Deci nu sunt biscuiti crocanti.
Ovi a fost mega incantat de ei, i-am placut foarte tare. Pofta mare!
Pentru cuptorul cu gaz? Cât timp se țin? La foc mediu sau mic?
nu stiu sa va ghidez, nu am folosit niciodata cuptor pe gaz pentru ca multe preparate nu ies cum ar trebui.
Se poate face retata si fara indulcitor? Sau pot pune putina banana coapta?
Multumesc
este o reteta care ar trebui sa fie dulce, altfel nu prea va avea gust decat de la carob. Cu banana va schimba textura si nu cunosc rezultatul.
Se poate înlocui ricotta cu mascarpone sau cu altceva și uleiul de cocos/ măsline cu ulei normal?
ricotta nu se poate inlocui cu mascarpone in aceasta reteta. Ulei normal va referiti la ulei de floarea soarelui? Nu recomand acest ulei in niciun preparat! Nu este un ulei sanatos https://flaveur.ro/uleiurile-alimentare/
Buna ziua. De ce ati precizat sa nu fie extravirgin? Din cauza costului? Sau se comportă diferit? Multumesc!
aveti aici raspunsul https://flaveur.ro/uleiurile-alimentare/
Foc mediu e, deși ușor mai mic decât 190.
Dacă folosesc făina integrala cantitatea este aceeasi? Va mulțumesc!
nu se poate folosi faina integrala in aceasta reteta, va iesi cu totul altceva!