INGREDIENTE
2 oua
1 lingura zahar sau alt indulcitor in functie de preferinte
50 g unt (pe care l-am topit) – cu 65% grasime
140 ml zeama de portocale
150 g făina albă de grau tip 000
7 g praf de copt BIO
1 lingurița buna de carob
Câteva feliuțe de banana
MOD DE PREPARARE
Am bătut ouăle foarte bine cu zaharul pana s-au spumat, am adăugat untul topit și răcit, zeama de portocale, făina cu praful de copt și am amestecat cu un tel.
Am împărțit compoziția in doua, una am lăsat-o simpla, iar in cealaltă am incorporat carobul.
Am uns formele de brioșe cu puțin unt, am pus câte o lingura din compoziția albă, o feliuță de banana, apoi o lingura de compoziție cu carob. Trei forme le-am făcut așa, pe celelalte trei, invers: compoziție cu carob, banana, compoziție simpla.
Eu am mai pus deasupra niște feliuțe mici de portocala. Nu e necesar. Cred ca vor creste chiar mai mult fără ele. Le-am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute.
* Au ieșit 6 brioșe potrivite. Delicioase!
Pofta buna!