Ce sa faci cand iti este pofta de ceva dulce, dar vrei fara zahar…rapid si cu ingrediente putine?
Simplu: un desert cu…tapioca!
INGREDIENTE
50 g tapioca
1 banana
200 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 lingura de unt
1 lingurita cu varf carob
MOD DE PREPARARE
Am fiert tapioca in lapte cu vanilie, pana ce compozitia devine mucilaginoasa iar bobitele translucide.
Am pasat banana grosier si am amestecat-o cu tapioca.
Am uns vasul cu unt si am turnat compozitia.
Am bagat la cuptor pentru aproximativ 25 minute ( 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie).
Prinsese o crusta rumena, aurie, frumoasa!
Am lasat-o sa se raceasca putin.
Separat am topit untul si l-am amestecat cu carobul.
Cu aceasta glazura am uns cele 2 portii de tapioca.
Se mai poate pune putin la frigider daca preferati mai „densa” compozitia.
Pofta buna!
Tapioca se mai scurge din laptele în care a fiert sau se face ca o budinca si se lasa asa?
Nu se scurge, tapioca este practic legata, nu este apoasa.
Pot presara carob deasupra?fara sa mai dau la cuptor?
da, se poate
Se poate da unui bebe de 10 luni?
da