INGREDIENTE

800 g carne piept de curcan
2 oua
1 ceapa mare (cruda)
12 fire de patrunjel, doar atât am avut in casa la momentul respectiv.
3 felii de pâine neagră
condimente după gust
pesmet, in funcție de câți mici doriți sa faceți

MOD DE PREPARARE

Într-un bol încăpător, amestecam carnea tocata foarte marunt cu ceapa tocata fin, pătrunjelul tocat, ouăle, condimentele și pâinea înmuiată in apa apoi stoarsă bine și sfaramițată marunt.

Amestecam bine cu mana pana obtinem o compoziție ușor de modelat, când începem sa amestecam compoziția va părea lipicioasa dar amestecam pana se încorporează toate ingredientele și nu mai este deloc lipicioasa compoziția.

Formam chiftelele și le punem in tava tapetata cu hartie de copt, la fel procedam și cu micii care-i facem din aceeași compoziție, doar ca le dam forma de mici și ii dam prin pesmet. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie aprox 35-40 minute.

Au ieșit nici foarte moi nici tari. Dar dacă vise par cam tari, puteți pune într-un vas apa la fiert peste care adăugați o strecuratoare in care puneți chiftelele și micii acoperiți cu un capac și lăsați sa fiarbă la abur vreo 30 min. Așa mai fac și eu uneori când îmi ies tari chiftelele. Se înmoaie ft mult la abur, și se mențin moi.

Pofta mare!

*ies foarte multe dar se pot congela. Le decongelam in frigider si le incalzim la cuptor.