Porumbul poate fi consumat atât cu legume cât și cu fructe. Așa cum mâncam fulgi de porumb cu iaurt și fructe, sau alte cereale, exact la fel putem asocia și mămăliga. Pentru că suntem obișnuiți să asociem mămăliga numai cu carne, lactate și legume, avem tendința să respingem o asociere cu fructe, deși e tot o cereală. Vă propun să o încercați pentru că a ieșit foarte gustoasă și sunt sigură că va avea succes la copii!
INGREDIENTE (o portie generoasă)
250mL apă
3 linguri pline mălai
1 lingură mascarpone (se poate înlocui cu smântână cu min 20% grăsime)
4-5 căpșuni mari
½ banană
*miere pentru bebelușii mai mari de 1 an (opțional) sau gem fără zahăr

MOD DE PREPARARE
Punem apa într-o crăticioară la foc mic. Când începe să fiarbă adăugăm mălaiul în ploaie amestecând cu un tel. Lăsăm să fiarbă aproximativ 3 minute, amestecând încontinuu. Am avut mălai pentru mămăligă rapidă gata în 3 minute.
Peste mămăliga fierbinte adăugam mascarponele și amestecam până se topește. Adaugăm apoi și banana pasată și căpșunile piure. Am mărunțit căpșunile la robot, dar pot fi tăiate mărunt cu cuțitul sau pasate cu blenderul vertical, în funcție de preferințe. La servire adăugăm și mierea, nu o punem odata cu mascarponele în mămăliga fierbinte.

Și gata o cină delicioasă sau un mic dejun! Se consumă imediat după preparare pentru că mămăliga se întărește, deci nu se poate păstra și pentru a doua zi.