INGREDIENTE (1-2 portii)
paste paccheri
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 morcov mic
roșii pasate
1-2 ciuperci champignon
carne fiartă și mărunțită ( eu am folosit curcan)
verdeață (pătrunjel, busuioc)
piper
Pentru sos:
1 ou
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
1 cană de lapte 3,5%
MOD DE PREPARARE
Pentru sos am amestecat ingredientele.
Pentru umplutură: am tocat mărunt ceapa, ciupercile și usturoiul, iar morcovul l-am ras fin.
Am ”călit” legumele în apă cu o lingură de ulei de măsline. După ce s-au înmuiat, am adăugat carnea și sosul de roșii, piperul și ierburile aromatice. Am mai lăsat la foc mic până s-a îngroșat compoziția (în jur de 15 minute).
Am opărit pastele în apă pentru 3-4 minute. După aceea, le-am scurs bine de apă și le-am lăsat să se răcorească.
Am așezat pastele vertical în vas și, cu ajutorul unei lingurițe, am adăugat umplutura.
Operațiunea finală: am turnat sosul peste ele și le-am băgat la cuptor pentru cca 30 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Alte precizari
Puteți folosi carne de pui sau vită, după preferințe.
ați uitat sa scrieți cum se prepara sosul. și e foarte important gradele de la cuptor. și de asemenea cantitățile…
Am scris la ingrediente din ce se prepară sosul. Se amestecă ingredientele respective și se toarnă peste paste. Pentru un vas mai mare, dublați cantitățile, ideea este să fie acoperite pastele cu sos. 180 de grade. Poftă bună!