INGREDIENTE

1 cartof dulce mic
30 g piept de pui
10 cm praz
2 catei de usturoi
30-35 g unt
branzica mai cremoasa de preferat, 60 g ( eu am folosit Petit Suisse)
patrunjel (5-6 fire)
1 lingurita ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE

Am pus cartoful in cuptor la copt.
Intre timp puiul de fierbe in 2 ape in a doua impreuna cu usturoiul.

Prazul taiat jumatati de rondele, puiul taiat la cutit si usturoiul maruntit le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa.

Cartoful se paseaza bine, bine cu furcutita se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt si apoi se incorporeaza compozitia cu praz bine scursa.

Pentru aroma recomand sa incorporati si o lingurita din zeama de la praz. Separat branzica o amestecati cu restul de unt ( acesta trebuie sa fie moale) si cu verdeata.

Se aseaza crema de branzica peste piure si se serveste cu drag!

Pofta buna!