INGREDIENTE

Aluat:
250ml apa calduta
1 plic drojdie uscata (7g)
1 ou
450g faina alba de grau (sau mai mult, daca aluatul este inca lipicios, in functie de faina)
Am folosit doar 1/3 din acest aluat pentru placinte! Restul se poate congela sau se poate face o pizza de casa.

Umplutura
200g branza de casa sau de vaci
3-4 fire marar verde
3-4 frunze ceapa verde

 

MOD DE PREPARARE

Am pus drojdia in apa calduta si am amestecat putin. Am lasat asa 5 minute.

Faina si am incorporat-o peste apa cu drojdie, adaugand si oul. Am framantat si am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit de maini aluatul si era usor elastic. L-am lasat la dospit pana si-a dublat cantitatea (acoperit cu un prosop de bucatarie).

Branza de casa era facuta anterior. Am sfaramat-o si am amestecat-o cu mararul si ceapa, tocate. Am separat in castron in 4 parti.

Am tapetat blatul de lucru cu faina. Am luat 1/3 din aluatul dospit si am imparit in 4.

Am intins sub forma rotunda si in mijloc am pus amestec de branza, am impaturit ca la poale in brau, apoi am intins cu sucitorul. Am repetat de 3 ori.

Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de masline (daca exista surplus de ulei se sterge cu un prosop de hartie) si am pus pe rand placintele, lasand pe fiecare parte cateva minute, cat sa se rumeneasca.

Focul a fost mediu; am uns tigaia inaintea fiecarei placinte.

Branza de casa poate fi inlocuita cu alt tip de branza.

Pofta buna!